Is uw communicatie klaar voor IBAN?

Iedereen in Nederland gaat vanaf volgend jaar gebruik maken van IBAN (International Bank Account Number). Als u geen maatregelen neemt, is er straks geen betalingsverkeer meer mogelijk. Zorg er dus voor dat u de overgang naar IBAN goed voorbereid. Niet alleen in uw administratie en software, maar ook in uw communicatie!

Waar moet u rekening mee houden?

U zult uw administratie, software en bedrijfsvoering moeten aanpassen om het langere rekeningnummer en de nieuwe standaarden te kunnen gebruiken. Uw huidige rekeningnummers en betaalmiddelen zijn na 1 februari 2014 niet meer te gebruiken. Vanaf deze datum betaalt iedereen in Europa op dezelfde manier: met IBAN als rekeningnummer en met betaalmiddelen die zowel voor binnenlandse als grensoverschrijdende eurobetalingen bruikbaar zijn.

Wat betekent dit voor uw communicatie?

Breng uw relaties (medewerkers, klanten, leveranciers, leden, donateurs) zo spoedig mogelijk op de hoogte van uw IBAN. Verzamel tevens de IBAN’s van uw relaties en wijzig deze gegevens in uw administratie. Daarnaast moeten alle communicatiemiddelen waar het rekeningnummer op vermeld staat, worden aangepast. Denk daarbij aan uw briefpapier, loonstroken, facturen, websites, sjablonen en formulieren. Daarbij is het verstandig om uw huidige voorraad briefpapier op tijd af te bouwen.

Meer informatie?

Op de website www.overopiban.nl kunt u meer informatie vinden over hoe u uw organisatie goed voorbereid op de overstap naar IBAN. Heeft u behoefte aan communicatieadvies of wilt u uw communicatiemiddelen aanpassen op IBAN?  Laat u dan informeren door Marjolein, mail: marjolein@inventief.nl, tel. (013) 583 70 72.

Guido,

tekst en concept

Ontwikkelingen | , , ,